Kuka?

Olen helsinkiläinen toimittaja Annabella Kiviniemi.  Tekstejäni on julkaistu lukuisissa suomalaisissa mediataloissa ja lehdissä, kuten Iltalehdessä, Helsingin Sanomissa, Kodin Kuvalehdessä, Fokus Medialla ja Aller Medialla. Ensimmäiset lehtikokemukseni olen saanut lukioikäisenä Lieksan Lehdestä. Olen työskennellyt myös tuottajana.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri. Valmistuin keväällä 2018 Tampereen yliopistosta pääaineestani journalistiikasta. Sivuaineitani ovat olleet laaja psykologia, historia, sosiaalitieteet ja markkinointi. Tällä hetkellä työskentelen Iltalehdessä vakituisena toimittajana, jonka vastuualueisiin kuuluvat terveyteen, hyvään oloon ja mielenterveyteen liittyvät artikkelit sekä teen myös henkilökansijuttuja Hyvä olo -lehteen sekä sisältöjä Plus-osastoon maksumuurin taakse.  Jos sinulla on juttuideoita tai kiinnostavia tarjouksia, laita ihmeessä viestiä.

Suhtaudun intohimolla media-alaan. Minulle työ ei ole pakkopullaa vaan kutsumus. Viime vuosina olen hankkinut monenlaista osaamista erilaisista toimituksista. Monipuolisena tekijänä hallitsen erilaiset juttutyypit isommista ilmiöjutuista napakoihin vinkkipohjaisiin verkkojuttuihin asti. Erityisesti rakastan henkilöhaastatteluiden, reportaasien, matkajuttujen ja hyvinvointijuttujen tekemistä.  Kirjoittajana olen tarkka mutta ripeä. Vahvuuteni ovat erityisesti pitkät jutut ja isommat juttupaketit.

Kirjoittamisen lisäksi hallitsen kameratyöskentelyn perusteet. Digitaaliset valmiuteni ovat vahvat: hallitsen esimerkiksi kuvankäsittelyn sekä osaan digitalisoida ja hakukoneoptimoida sisältöjä. Ymmärrän nykyaikaisen toimituksen toimintaedellytykset ja tunnen useita erilaisia julkaisujärjestelmiä. Osaan seurata ja hyödyntää verkkoanalytiikkaa niin sivustojen kuin sosiaalisen median kannalta.

Taide

Teen taidetta sekä tilaustaidetta. Tyylini on värikäs ja kontrastinen sekä hallitsen useita erilaisia tekniikoita, kuten öljy-, akryyli- ja akvarellivärit. Olen yhdistelmä lapsuuden ja nuoruuden pitkäjänteistä opiskelua ja harrastuneisuutta sekä aikuisuuden luovaa itseoppineisuutta. Olen esimerkiksi opiskellut taidetta lapsuudessa ja nuoruudessa 13 vuotta sekä toteuttanut lopputyöt Espoon kuvataidekouluun sekä lukioon. Taiteen tekijänä inspiroidun luonnosta, eläinmaailmasta, alitajunnasta, ihmismielestä, kulttuurista ja historiasta.

Tutustu täältä taiteeseeni tarkemmin.

Blogi

Kirjoitan vapaa-ajallani Bellan matkassa -blogia. Blogi on ollut tauolla uusien kirjoitusten osalta koronakriisin vuoksi. Rakastan matkailua ja viimevuosina olenkin reissaillut vuosittain useita kertoja. Matkaillessa en tyydy vain turistikohteisiin vaan etsin aina oman polkuni. Rakastan yhtä lailla aktiivista seikkailua kuin pysähtymistä ihanaan hetkeen. 

Innostun monenlaisista reissuista niin kaupunkeihin kuin rantakohteisiin, mutta erityisesti kaukomatkat trooppisissa ja eksoottisissa paikoissa ovat mieleeni. Mieluiten pakkaan kevyesti ja kuljen rinkkani kanssa paikasta toiseen turhia hermoilematta. Minulla on lukuisia reissuhaaveita, mutta suurin unelmani on opetella espanjaa ja lähteä reissaamaan Väli- ja Etelä-Amerikkaan.

Matkustelen vuodessa muutamia kertoja ja julkaisen tässä blogissani erilaisia pohdintoja, vinkkijuttuja, reissupäiväkirjoja ja kuvakoosteita tulevilta ja menneiltä matkoiltani. Vaikka luonteeltani olenkin spontaani ja vauhdikas, minulla on myös pohtiva ja analyyttinen puoleni. Siksi yritän aina nähdä asiat myös pintaa syvemmältä. Lue tästä blogia.

Kuva: L.Karlin